Založ si blog

Chcem sociálne istoty, fungujúci štát, hrdé Slovensko a mier! STOP LGBT!

Tento blog je venovaný všetkým vám, ktorí chápete, aké sú tieto voľby dôležité! Nenechajme si ukradnúť krajinu, našu krajinu, naše Slovensko!
Bratia, sestry, poďme voliť a zbavme sa nie len bláznov, ale aj tých, ktorí svoju šancu dostali a premrhali ju!

Nalejme si čistého vína (alebo aj niečo tvrdšie?) – určite rovnako ako ja chápete, že naša krajina nie je na tom vôbec dobre. Tri roky vlády blázna s jeho prisluhovačmi polarizovali spoločnosť. Hádame sa a bojujeme proti sebe – pravičiari proti ľavičiarom, liberáli proti konzervatívcom, ale čo je horšie, aj sused proti susedovi, či rodina proti rodine.

Všetci chceme Slovensko silné, prosperujúce a bohaté. Lenže na to, aby sme to docielili, si potrebujeme zvoliť takých ľudí, ktorí to dokážu zrealizovať. O tom, či takí ľudia existujú, viac v závere blogu.

Mám rád štruktúrované texty. Zbožňujem číslovanie a milujem zoznamy. Preto si dovolím napísať zoznam vecí, ktoré sú pre mňa (a verím, že aj pre vás) ako voliča dôležité. Nebojte, sú len štyri!

  1. Chcem sociálne istoty. Chcem vedieť, že o mňa bude postarané na dôchodku a chcem vedieť, že o mňa bude postarané v prípade chudoby. Chcem fungujúci štát, chcem dostať dobrú starostlivosť v nemocnici, ktorá nie je plná plesní a chcem kvalitné školstvo pre moje deti.
  2. Chcem hrdé Slovensko. Chcem, aby sme boli silným hlasom v zahraničí, aby sme neboli len poslušnou bábkou Bruselu a západu!
  3. Chcem mier. Nechcem, aby bola vojna v susednej krajine, chcem, aby Rusko a Ukrajina k sebe našli cestu, veď sú to slovanskí bratia!
  4. Chcem pokoj od LGBT! Dajte mi s tým už vážne pokoj! Chcem aby slovenské rodiny boli ochránené!

Nemyslím si, že chcem až tak veľa.

Lenže, ako toto docieliť? A prečo vôbec musím pred voľbami písať takéto zoznamy, veď to by kurnik šopa mala byť samozrejmosť!

No, zrejme to samozrejmosť nie je.
Takže, poďme po bodoch.

1.) Sociálne istoty znamenajú, že štát bude mať v prvom rade z ČOHO podporovať sociálne slabé skupiny, v druhom rade, že to bude robiť adresne (znamenajúc, že chudobný Peter a bohatý Milan nedostanú rovnako) a že budeme mať aspoň ako-tak primeranú úroveň napríklad škôl, či nemocníc.
Výsledkom 8-ročného obdobia vlády SMERU (keď počítam aj obdobie pred vládou Ivety Radičovej tak 12-ročného) a 3-ročného obdobia vlády OĽANO, je toto:

i. Máme tretiu najnižšiu nameranú produktivitu práce spomedzi krajín EÚ (horšie sú na tom len Grécko a Bulharsko), viď. tu: https://ec.europa.eu/eurostat/databrowser/view/TEC00116/default/table?lang=en)

ii. Po dvoch volebných obdobiach vlád SMERu sme až na 24.mieste v rámci EÚ, čo sa týka percenta čistých dávok sociálnej ochrany na HDP (horšie sú na tom len Lotyšsko, Litva a Estónsko – ktorých občania ale sociálne dávky až tak nepotrebujú – a potom naši bohužiaľ konkurenti vo viacerých ukazovateľoch nekvality života a síce Maďarsko, Rumunsko a Bulharsko.) Viac info tu:
https://ec.europa.eu/eurostat/databrowser/view/SPR_NET_BEN/default/table?lang=en

iii. V otázke, či podporujú naše sociálne politiky rovnaké príležitosti v spoločnosti a zabraňujú chudobe sme čuduj sa svete, opäť na chvoste EÚ, konkrétne ôsmi od konca (rebríčku vedú Bulharsko a Rumunsko), pozri sem:
https://www.sgi-network.org/2022/Sustainable_Policies/Social_Policies/Social_Inclusion

iv. Kvalita zdravotníctva tiež nie je bohviečo. Na svete sme obsadili “krásne” 43.miesto v tzv. Care System Score, ktoré hodnotí schopnosť zdravotného systému liečiť choroby. Pre porovnanie, Rumunsko je 41. a Česko 18. – opäť, vizitka SMERu a OĽANO. Kuk sem:
https://wisevoter.com/country-rankings/best-healthcare-in-the-world/

v. Ale aspoň v niečom sme prví v rámci EÚ. Máme najväčšie rozdiely medzi študentami s dobrými a zlými výsledkami kvôli ekonomickým, sociálnym a kulturálnym rozdielom:
https://thedocs.worldbank.org/en/doc/180421529688002726-0080022018/original/EUGUSkillSupplyfinal5302018.pdf

Dámy a páni, toto je sociálna politika SMERu a OĽANO. Ochudobňujúca národ, ničiaca zdravotníctvo a prehlbujúca regionálne rozdiely.

Nehovoriac o monštruóznej korupcii, ktorej možno neveríte, ale tie ukradnuté milióny a zlaté tehličky sa len tak samé od seba neobjavili na účtoch a v trezoroch nominantov Smeru a SNS, to tak nefunguje.
Len pre ilustráciu – v poslednej medializovanej kauze bolo štátu ukradnutých 74 miliónov. Pre lepšie pochopenie – za tú sumu by ste každému jednému obyvateľovi napr. Štrby mohli kúpiť Škodu Octaviu v základnej výbave. A to sa bavíme o jednej kauze. Koľko ich Smer za posledné roky mal?

Preto voľte strany, ktoré majú v programe konkrétne kroky na zlepšenie a nie vaše zbožné priania vyslovené ústami politikov (typu – chceme dostupné bývanie a vyššie dôchodky). Taktiež, voľte strany, ktoré majú program dlhší ako tento blog (OĽANO takou stranou už v tomto odstavci nie je – ich program má 762 slov, čo je 5.08 slova na kandidáta).

Viete, pekne rozprávať vie každý. Aj ja, aj vy, aj Jano z vedľajšej ulice v krčme po dvoch panákoch. Lenže keď príde na činy, tak Jano akurát tak môže šúchať nohami, lebo nemá plán, nemá dobré vzdelanie a nemá na to schopnosti. Ľudia, nevoľte takýchto Janov.

Poďme už rýchlo, lebo sa nejak rozpisujem.

2.) Chceme hrdé Slovensko! Chceme byť silným hlasom v EÚ parlamente. Tak sa poďme pozrieť, ako vás zastupoval najväčší bojovník za slovenský národ a vlastenec, Milan Uhrík.

i. Ústne otázky – v počte 3
ii. Návrhy uznesení – v počte 8 (individuálne, nakoľko nie je členom žiadnej frakcie)
iii. Reporty – v počte 0
iv. Členstvo – nezaradený

Pre porovnanie, taký Michal Šimečka (nikoho nenavádzam, aby ho volil, to by som si na tomto mieste nedovolil, dávam ho iba ako pozitívny príklad v tejto oblasti):

v. Ústne otázky – v počte 10
vi. Návrhy uznesení – pri 150 sa mi už nechcelo počítať (sú tam nie len individuálne, nakoľko je členom frakcie)
vii. Reporty – v počte 13
viii. Členstvo – Renew Europe Group a podpredseda európskeho parlamentu

Ja len týmto chcem povedať, že za krajinu sa na pôde EÚ a Brusselu bije na politickej úrovni, prostriedkami, ktoré nám demokracia dáva k dispozícii. A nie tak, že sa raz za čas obalím do slovenskej vlajky, vykrikujem lacné heslá a v európskom parlamente len zavadzám na chodbe, nakoľko ma nikto neberie vážne.
Ale najvtipnejšie na tom celom je, že tento flákač Milan Uhrík, ktorý za to nič, ktoré v európskom parlamente robí, poberá plat takmer 10 tisíc EUR ešte má tú drzosť si dať na bilboardy, že chce pre Slovákov európske platy – veď to je výsmech celému národu.

Viac info o činnosti poslancov európskeho parlamentu si môžete prečítať tu:
https://www.europarl.europa.eu/meps/en/search/advanced?name=&countryCode=SK

3.) Chceme mier. K tomuto len veľmi krátko a blbovzdorne. Na tejto mape je znázornené, kde sú ruské vojská:
https://www.bbc.com/news/world-europe-60506682

Áno. Ruské vojská sú na ukrajinskom území. Bodka.
Čo z toho vyplýva? Že každý, kto obhajuje ruskú inváziu (nevolajme to prosím agresiou, je to invázia) na Ukrajine inými slovami hovorí, že keby maďarské vojská obsadia juh Slovenska, je to vlastne v pohode.

4.) A čo to LGBT? V úvode blogu som písal, že chcem mať pokoj od LGBT…áno, chcem mať pokoj od tejto témy v kampani. Celá kampaň nekompetentných strán typu SNS, SMER, OĽANO, Sme rodina a Republika sa točí okolo toho, že ideme ochrániť tradičnú rodinu. Robia to preto, aby odvrátili pozornosť od zlyhávajuceho zdravotníctva, školstva, verejnej správy a obrovskej miery korupcie. Registrované partnerstvá nie sú otázka. Je to ľudské právo. Nikto, naozaj nikto tu nechce, aby ste si mohli zobrať hamburger, či vrtuľník za manžela/manželku. Nikto nejde meniť pohlavia našich detí. Ide tu len o to, aby ľudia, takí, ako ste vy, takí, ako som ja, vaše deti, vaši priatelia, mohli uzavrieť zákonné partnerstvo s osobou, ktorú majú radi. To je naozaj až taký problém im to umožniť?

Poďme to teda uzavrieť. SMER, OĽANO a SNS absolútne zlyhali v spravovaní štátu. Nezabezpečili vám sociálne istoty, ktoré sľubujú, nezabezpečili vám ten úplne základný životný štandard, ktorý krajiny EÚ majú. Sme rodina je sľubotechna, ktorú vedie perverzný bývalý mafián a úchyl s plnou hubou rečí o normálnosti.
Republika je banda flákačov a wannabe národniarov, ktorí majú len husté reči, ale nikto ich neberie vážne. Navyše majú na kandidátke reálnych náckov, ľudí, ktorí obdivujú Hitlera a tretiu ríšu, najväčšie zlo minulého storočia – toto vám nepríde o trochu viac zvrátenejšie, ako to, že dvaja chlapi, alebo dve ženy chcú zoficiálniť svoj vzťah?

Slovenky, Slováci…verím, že máme na viac, ako zvoliť si takýchto fušerov znova do parlamentu.

Igor Matovič – bojovník proti korupcii…

27.09.2023

Len krátka poznámka na tému, ako Igor Matovič bojuje proti korupcii. Vytiahol ďalšiu „atómovú bombu“, komunikáciu medzi Richardom Sulíkom a Jaroslavom Haščákom. Nebudem sa teraz vyjadrovať k tomu, či je komunikácia pravdivá, upravená, alebo neupravená, nakoľko som ju nevidel, neviem to posúdiť. Vyjadrím sa k tomu, ako Igor Matovič bojuje proti korupcii. [...]

Čo je naozaj dôležité – témy versus pseudotémy

20.09.2023

Zamyslime sa nad tým, čo je naozaj dôležité v našom živote a ako to zohľadniť vo volebnej miestnosti. Ktoré témy by mali byť pri našom rozhodovaní dôležité, a ktoré „pseudotémy“ sa nám úspešne snažia ako „dôležité“ nanútiť politici, aby nás zmiatli. Čo nás ohrozuje viac? LGBTI+ vs. korupcia Imigrati vs. odchod mladých ľudí zo [...]

Hriechy minulosti – podľa čoho sa rozhodovať vo voľbách

18.09.2023

Máloktorý volič si číta volebné programy politických strán kandidujúcich do NR SR. Dokonca máloktorá strana má vôbec volebný program napísaný. Ak ho aj majú, nie vždy ho dodržiavajú (čo sa v prípade koalícií ani na 100% nedá). Z tohto dôvodu sa v nasledovnom texte pokúsim zhrnúť minulosť jednotlivých politických strán a ich predstaviteľov, ich [...]

eurovoľby, kandidátky

Už len v pondelok môžu voliči cez email požiadať o hlasovací preukaz pre eurovoľby

20.05.2024 10:48

Osobne môže volič preukaz vybaviť najneskôr posledný pracovný deň pred voľbami, čiže do 7. júna.

blaha

NAKA už nevyšetruje podpredsedu parlamentu Blahu za vyvesenie obrazu Che Guevaru

20.05.2024 10:21

Blaha tak urobil minulý rok krátko po nástupe do funkcie.

Daniel Tupý

Pokračuje proces v kauze vraždy Daniela Tupého, predvolaní sú viacerí svedkovia

20.05.2024 10:20

Vo veci čelí obžalobe z vraždy advokát Adam Puškár.

CORRECTION Russia Victory Day Parade Rehearsal

Poznajú poslanci Putinovu matematiku? A komunistka hovorí o ľudožrútstve, keď počuje, čo vláda chystá pre rodiny

20.05.2024 10:00

Poslankyňa naznačila, že časť politikov netuší, ako podľa prezidenta vyzerá viacdetná rodina. Obula sa aj do zamýšľanej zmeny štátnej podpory bývania.

peterz

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 15982x
Priemerná čítanosť článkov: 2283x

Autor blogu

Kategórie