Založ si blog

Igor Matovič – bojovník proti korupcii…

Len krátka poznámka na tému, ako Igor Matovič bojuje proti korupcii. Vytiahol ďalšiu „atómovú bombu“, komunikáciu medzi Richardom Sulíkom a Jaroslavom Haščákom. Nebudem sa teraz vyjadrovať k tomu, či je komunikácia pravdivá, upravená, alebo neupravená, nakoľko som ju nevidel, neviem to posúdiť.

Vyjadrím sa k tomu, ako Igor Matovič bojuje proti korupcii.

Je vysoko pravdepodobné, že verzia Igora Matoviča o tom, ako sa ku tejto komunikácii dostal (príbeh o sklamanom spolupracovníkovi Richarda Sulíka, ktorý za milión EUR núka zálohu politikovho mobilu), je len rozprávka. Aj keby to ale bola pravda, tak Igor Matovič by bol povinný podľa zákona nahlásiť tohto človeka polícii, nakoľko táto osoba pácha trestný čin, dokonca niekoľko (nie je to právne exaktná formulácia, nie som právnik, ale vecne to sedí, možno ešte niečo chýba):

  • Porušenie poštového a telekomunikačného tajomstva
  • Neoprávnené podnikanie
  • Pranie peňazí pochádzajúcich z trestnej činnosti
  • Krátenie dane – dotyčný by z potenciálne utŕženého milióna EUR celkom určite neodviedol daň

Policajná inšpekcia už preveruje podozrenie, či komunikácia, ktorou disponuje Igor Matovič, nepochádza zo zadržaného mobilného telefónu Jaroslava Haščáka. Ak by bol pôvod komunikácie odtiaľto, Igor Matovič bol takisto povinný toto ohlásiť na polícii, nakoľko by to znamenalo únik z polície či prokuratúry, čo je opäť trestný čin (možno niekoľko).

To znamená, že nech už má Igor Matovič túto komunikáciu, alebo ako hovorí, len výpisky z nej odkiaľkoľvek, osoba, ktorá mu ich poskytla, spáchala trestný čin. A keďže Igor Matovič vie, kto je táto osoba, bol povinný na ňu podať trestné oznámenie, prípadne to ohlásiť na príslušných orgánoch (polícia, prokuratúra). A to aj v prípade, že by nevedel, o koho sa jedná (neznámy páchateľ). Tým, že toto neurobil, spáchal sám Igor Matovič trestný čin podľa § 340 Trestného zákona (Neoznámenie trestného činu).

V každom prípade je to vec, ktorú by mala preveriť špeciálna prokuratúra. Len ako čerešničku uvediem, že túto vedie v podstate Matovičov nominant Daniel Lipšic. Človek by predpokladal, že taký bojovník proti mafii, za akého sa prezentuje Igor Matovič, nebude hádzať špeciálnej prokuratúre pri vyšetrovaní trestných činov polená pod nohy. Veď je predsa samozvaný bojovník proti mafii. Ale čuduj sa svete, čo sa nestalo? Tu je vyjadrenie hovorkyne prokuratúry Zuzany Drobovej, prečo nedošlo ani len k začatiu trestného stíhania vo veci:

„Samotný Igor Matovič odmietol akúkoľvek spoluprácu s políciou a neuviedol žiadne konkrétne okolnosti, ktoré by napomohli objasniť nám avizovanú trestnú činnosť“.

Čo dodať? Polícia už kupčenie so správami začala operatívne preverovať, kvôli Igorovi Matovičovi, ktorý kryje páchateľa(ov) trestnej činnosti, sa ale polícia a špeciálna prokuratúra nemali o čo oprieť.

Kto tu teda kryje mafiu, pán Matovič, ak nie práve Vy?

Krátka inštruktáž pre pána Matoviča – § 340 Zákona č. 300/2005 (Trestný zákon):

(1) Kto sa hodnoverným spôsobom dozvie, že iný spáchal zločin, na ktorý tento zákon ustanovuje trest odňatia slobody s hornou hranicou najmenej desať rokov, alebo niektorý z trestných činov korupcie uvedených v treťom diele ôsmej hlavy osobitnej časti, a taký zločin alebo trestný čin neoznámi bez odkladu orgánu činnému v trestnom konaní alebo Policajnému zboru, alebo namiesto toho, ak ide o vojaka, svojmu nadriadenému alebo služobnému orgánu, a ak ide o osobu vo výkone trestu odňatia slobody alebo vo výkone väzby príslušníkovi Zboru väzenskej a justičnej stráže, potrestá sa odňatím slobody až na tri roky.

(2) Kto spácha čin uvedený v odseku 1, nie je trestný, ak nemohol oznámenie urobiť bez toho, že by seba alebo blízku osobu uviedol do nebezpečenstva smrti, ublíženia na zdraví, inej závažnej ujmy alebo trestného stíhania.

(3) Kto spácha čin uvedený v odseku 1, nie je trestný, ak by oznámením trestného činu porušil

a) spovedné tajomstvo alebo tajomstvo informácie, ktorá mu bola zverená ústne alebo písomne pod podmienkou mlčanlivosti ako osobe poverenej pastoračnou činnosťou, alebo

b) zákonom uznanú povinnosť mlčanlivosti.

Pán Matovič, rád titulujete svojich politických protivníkov titulmi ako zlodeji, mafia, fašisti… Nie, že by som s Vami občas nesúhlasil, ale znie to smiešne od Vás ako od človeka, ktorý keďže pácha trestné činy, môže byť s kľudným svedomím označovaný za KRIMINÁLNIKA.

A určite so mnou budete aj Vy pán Matovič súhlasiť, že KRIMINÁLNICI do parlamentu NEPATRIA!

Je tu ale aj možnosť b)

Dobre viete pán Matovič, že Vami prezentované informácie sú lži, nezmysly, výmysly, dezinformácie, skreslené informácie a preto nepodáte trestné oznámenia, nakoľko by ste sa dopustili trestného činu krivého obvinenia podľa § 345 Trestného zákona, ktorý znie:

(1) Kto iného lživo obviní z trestného činu v úmysle privodiť jeho trestné stíhanie, potrestá sa odňatím slobody na jeden rok až päť rokov.

(2) Odňatím slobody na tri roky až osem rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1

a) z osobitného motívu, alebo

b) verejne.

(3) Odňatím slobody na štyri roky až desať rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1 a spôsobí ním značnú škodu alebo iný obzvlášť závažný následok.

Ste si toho vedomý, preto len robíte tlačové konferencie, ale na nikoho nepodáte trestné oznámenie. V podstate len verejne klamete a čakáte, či Vás napadnutá osoba nebude žalovať za ohováranie a pod., čo dobre viete, že nikto neurobí, lebo by to nikam neviedlo, keďže voľby sú už za pár dní. Pre Vás čistá WIN-WIN situácia, nemáte čo stratiť. Môžete len získať, ak Vám toto celé nejakí voliči zhltnú. Ak je pravda toto, ste len obyčajný zákerný klamár, vypočítavý špekulant a bezcharakterný pomstychtivý človek.

A určite so mnou pán Matovič tentokrát nebudete súhlasiť, ale ja si to myslím: klamári a vypočítaví špekulanti tiež do parlamentu NEPATRIA!

Vaša snaha nepovedie k tomu, že Vám stúpnu preferencie, ale možno k tomu, že sa SaS nedostane do parlamentu a o to ľahšie to bude mať Fico. Keby som bol konšpirátor, až by sa mi tlačilo na jazyk, že si Vás platí Fico – ale s takým tvrdením by som už klesol na Vašu úroveň.

V každom prípade Vaše kroky smerujú len k tomu, aby ste sa mstili, zasmraďovali celú spoločnosť a zľahčili Ficovi návrat k moci. Nejde a nikdy Vám nešlo o Slovensko, išlo Vám len o chorú sebaprezentáciu, typickú pre psychiatrickú diagnózu známu pod pojmom egománia, resp. u Vás aj o ľudové označenie „ZPH“.

Teraz trochu rozoberme zmysel Vášho pôsobenia v parlamente. Vy prehlasujete, že nebudete vládnuť s nikým, kto nepodporí 500 eur za voľby. To nepodporí nikto, takže vládnuť nebudete. Druhá vec je, že OĽANO vylúčili zo spolupráce VŠETKY strany relevantné kandidujúce do parlamentu. Počnúc PS, SAS, KDH, cez SNS, Republiku, HLAS a SMER. A Sme rodina Vám na vládnutie stačiť nebude, ak sa vôbec dostane do parlamentu. Načo je potom v parlamente takáto strana? Účasťou OĽANO v parlamente sa len zvyšuje riziko povolebného patu, takže prosím všetkých potenciálnych voličov OĽANO, aby svoju voľbu ešte raz dobre zvážili. Ak sa OĽANO dostane do parlamentu je prakticky isté, že buď bude vládnuť SMER s HLASOM, SNS a republikou, alebo tu bude volebný pat. Ak OĽANO v parlamente nebude, je tu aspoň teoretická šanca, že bude možné zostaviť naozaj protikorupčnú vládu. A že v parlamente zavládne postupne normálna ako-tak kultivovaná komunikácia, ktorá sa postupne snáď prenesie aj do spoločnosti.

Držme si v sobotu palce, aby sme to zas nepokazili. Môže sa totiž stať, že šancu na ďalší reparát už nedostaneme.

Chcem sociálne istoty, fungujúci štát, hrdé Slovensko a mier! STOP LGBT!

23.09.2023

Tento blog je venovaný všetkým vám, ktorí chápete, aké sú tieto voľby dôležité! Nenechajme si ukradnúť krajinu, našu krajinu, naše Slovensko!Bratia, sestry, poďme voliť a zbavme sa nie len bláznov, ale aj tých, ktorí svoju šancu dostali a premrhali ju! Nalejme si čistého vína (alebo aj niečo tvrdšie?) – určite rovnako ako ja chápete, že naša krajina nie je na [...]

Čo je naozaj dôležité – témy versus pseudotémy

20.09.2023

Zamyslime sa nad tým, čo je naozaj dôležité v našom živote a ako to zohľadniť vo volebnej miestnosti. Ktoré témy by mali byť pri našom rozhodovaní dôležité, a ktoré „pseudotémy“ sa nám úspešne snažia ako „dôležité“ nanútiť politici, aby nás zmiatli. Čo nás ohrozuje viac? LGBTI+ vs. korupcia Imigrati vs. odchod mladých ľudí zo [...]

Hriechy minulosti – podľa čoho sa rozhodovať vo voľbách

18.09.2023

Máloktorý volič si číta volebné programy politických strán kandidujúcich do NR SR. Dokonca máloktorá strana má vôbec volebný program napísaný. Ak ho aj majú, nie vždy ho dodržiavajú (čo sa v prípade koalícií ani na 100% nedá). Z tohto dôvodu sa v nasledovnom texte pokúsim zhrnúť minulosť jednotlivých politických strán a ich predstaviteľov, ich [...]

nehoda kamión diaľnica

Na diaľnici D1 v smere do Bratislavy sa v priekope prevrátil kamión

20.05.2024 12:20

Došlo k zídeniu kamióna prevážajúceho drevo mimo vozovky.

atentát Banská Bystrica Fico nemocnica polícia

Stav premiéra Fica je stabilizovaný, klinicky sa zlepšuje

20.05.2024 11:27

Predseda vlády komunikuje a naďalej zostáva v nemocnici v Banskej Bystrici.

Branislav Gröhling, SaS

SaS vyzvala politické strany skončiť s urážkami a rozoštvávaním spoločnosti

20.05.2024 11:21

Zároveň ich požiadal, aby prijali pozvanie na stretnutie do Prezidentského paláca.

peterz

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 15984x
Priemerná čítanosť článkov: 2283x

Autor blogu

Kategórie