Založ si blog

Miluj blížneho svojho

Miluj blížneho svojho (ako seba samého)! Jedna zo základných myšlienok a posolstiev Ježiša Krista. Jeden z fundamentov kresťanskej viery. Všetci sme deti Božie. Všetci sme bratia a sestry.

Zamyslime sa nad tým, čo tým chcel Ježiš povedať.

Skúsme to teraz dať do súladu s vyjadrením, že časť našich bratov a sestier je „pliaga“, ako to povedal predseda „vraj Kresťansko-demokratického hnutia“ Milan Majerský.

Nejde to? Naozaj nie. Taký súlad neexistuje.

Označovať skupinu občanov ako pliagu, to sme už na Slovensku mali, dokonca niekoľko krát. Za Slovenského štátu boli takto označovaní židovskí spoluobčania. Títo občania boli systematicky vyvražďovaní. Je to náhoda, že na čele vtedajšieho režimu a štátu bol katolícky kňaz?

Neskôr boli takto označovaní komunistami príslušníci inteligencie a ľudia s iným politickým názorom – títo boli posielaní do pracovných táborov a uránových baní.

Aj keď do toho nikoho nič nie je, poviem to: Som veriaci a nie som príslušníkom LGBTI+ komunity. V slušnej a modernej spoločnosti by toto nebolo nutné uvádzať, na Slovensku žiaľ áno.  A som už len bývalý volič KDH. Prečo bývalý? Mám na jediný dôvod, ktorý sa pokúsim krátko vysvetliť:

KDH ≠ kresťansko-demokratické hnutie:

Čo je na KDH kresťanské?

V krátkosti: nič.

Pre katolíkov je pápež zástupca Boha na Zemi. Pápež František otvára dvere katolíckej cirkvi príslušníkom LGBTI+ komunity a dôrazne upozorňuje, že všetci sme bratia a sestry. A čo KDH? Predseda tejto strany nazve jej členov „pliagou“. Nie, pán Majerský, neakceptujem Vaše farizejské „akože“ ospravedlnenie. Je viac ako trápne. Dostali ste jasnú otázku: „Označujete LGBTI+ ľudí za pliagu?“. A Vaša odpoveď nebola „NIE“!!!

Teraz sa vyhovárať, že ste zle pochopili otázku, resp. že „Vaše vyjadrenie bolo zle pochopené“, že „ste v rýchlosti použili nevhodné slová“ (všetko v úvodzovkách sú Vaše citáty z ospravedlnenia), je neakceptovateľné pre každého kresťana! A neodpustiteľné! Ani ľudsky, a už vôbec nie politicky! Každý slušný človek by po takomto prešľape okamžite odstúpil z verejného života. Ani otázka, ani Vaša odpoveď sa nedá zle pochopiť!

Nebudem sa vracať k „hnedému“ nádychu KDH v minulosti, dnes pán Majerský potvrdil, že ani on, ani KDH do parlamentu nepatrí.

Preto Vás pán Majerský vyzývam:

  • Ospravedlňte sa za svoje výroky skutočne a úprimne, a nie úbohými frázami, ako ste to urobili a následne neste za svoje vyjadrenia následky a odstúpte zo všetkých verejných funkcií, ktoré zastávate, ako aj z kandidátnej listiny KDH do nadchádzajúcich parlamentných volieb,

alebo

  • nebuďte zbabelec a priznajte, že ste svoje slová mysleli vážne (o čom som hlboko presvedčený) a takisto odstúpte zo všetkých verejných funkcií, ktoré zastávate, ako aj z kandidátnej listiny KDH do nadchádzajúcich parlamentných volieb.

Politik sa nemôže takto vyjadriť za žiadnych okolností a nie je pre to žiadne ospravedlnenie.

Čo je na KDH demokratické?

V krátkosti: tiež nič.

Pre predsedu KDH je korupcia také isté zlo, ako LGBTI+ ľudia. Vo svojich prejavoch útočí na ľudí, ktorí mu nič neurobili. Útočí na nich tak, ako na nich útočí Fico, Uhrík, Danko, Kollár, Kuffa, Kotleba, Záborská, Krajniak a mnohí ďalší. Čo meno, to pojem – žiaľ nie oplývajúci zrovna označením demokrat. V mojom ponímaní sveta je korupcia rakovina demokracie. Pre KDH sa podľa vyjadrení svojich predstaviteľov stáva Progresívne Slovensko absolútne neakceptovateľný partner, na rozdiel od strán reprezentovaných vyššie uvedenými ľuďmi. Progresívne Slovensko jasne definovalo, ako jedna z mála politických strán, podrobne svoj program, svoje vízie a priority. Zároveň jasne deklarovalo, že v záujme politickej dohody a nájdenia kompromisu nebude trvať na presadzovaní bodov zo svojho programu, ktoré iné strany môžu vnímať ako kontroverzné. Toto chápem tak, že si nebudú klásť pri možnom vyjednávaní o potenciálnej budúcej koalícii za podmienku non-plus-ultra presadzovanie manželstva osôb rovnakého pohlavia, keďže vedia, že by to aj tak nepresadili. Na druhej strane nevidím nič zlé na tom, že sa ako progresívna strana ku tomuto bodu hlásia. Práve naopak, považujem za chvályhodné, že svoje postoje jasne vopred deklarujú, ale nekreslia vopred žiadne červené čiary.

KDH, namiesto toho, aby hľadalo spoločné prieniky so slušnými stranami a ľuďmi, radšej naskakuje na vlak nenávisti, ťahaný SMERom, Republikou, SNS, Sme Rodina a ĽSNS. Nestačí deklarovať, že KDH extrémistov a SMER z povolebnej spolupráce vopred vylučuje. Ako máme vedieť, koho považujú predstavitelia KDH za extrémistov? Po posledných dňoch mám pocit, že to nie sú tí, ktorých za extrémistov považujem ja.

Čo je ale najhoršie, predseda KDH označil časť občanov pojmom „pliaga“. Pán Majerský, ako by sa Vám páčilo, keby nejaký ateista označil veriacich ako pliagu? Alebo keby nejaký muž označil ženy za pliagu? Prípadne opačne? Alebo sú bloňďáci pliaga? Prípadne všetci okrem modrookých blonďákov, rozumej árijských typov, tí sú pliaga? (To tu už bolo, tvrdil to istý Adolf). Nejde o to, akú skupinu takto označíme, ide o to, že vôbec nejakú skupinu občanov takto označíme.

Može teda byť strana, ktorej predseda nazve časť občanov pliagou, demokratická? Nemyslím…

Je teda KDH demokratické hnutie? Nemyslím.

Igor Matovič – bojovník proti korupcii…

27.09.2023

Len krátka poznámka na tému, ako Igor Matovič bojuje proti korupcii. Vytiahol ďalšiu „atómovú bombu“, komunikáciu medzi Richardom Sulíkom a Jaroslavom Haščákom. Nebudem sa teraz vyjadrovať k tomu, či je komunikácia pravdivá, upravená, alebo neupravená, nakoľko som ju nevidel, neviem to posúdiť. Vyjadrím sa k tomu, ako Igor Matovič bojuje proti korupcii. [...]

Chcem sociálne istoty, fungujúci štát, hrdé Slovensko a mier! STOP LGBT!

23.09.2023

Tento blog je venovaný všetkým vám, ktorí chápete, aké sú tieto voľby dôležité! Nenechajme si ukradnúť krajinu, našu krajinu, naše Slovensko!Bratia, sestry, poďme voliť a zbavme sa nie len bláznov, ale aj tých, ktorí svoju šancu dostali a premrhali ju! Nalejme si čistého vína (alebo aj niečo tvrdšie?) – určite rovnako ako ja chápete, že naša krajina nie je na [...]

Čo je naozaj dôležité – témy versus pseudotémy

20.09.2023

Zamyslime sa nad tým, čo je naozaj dôležité v našom živote a ako to zohľadniť vo volebnej miestnosti. Ktoré témy by mali byť pri našom rozhodovaní dôležité, a ktoré „pseudotémy“ sa nám úspešne snažia ako „dôležité“ nanútiť politici, aby nás zmiatli. Čo nás ohrozuje viac? LGBTI+ vs. korupcia Imigrati vs. odchod mladých ľudí zo [...]

zlodej, krádež, lúpež, zlodeji, kradnutie

Fontána di Trevi aj Eiffelova veža. Pozrite si rebríček krajín, kde si treba dať najväčší pozor na vreckárov

18.05.2024 06:00

Britskí odborníci zostavili tzv. Európsky index vreckových krádeží. Pri ktorých turistických atrakciách sa najviac kradne?

Erik Kaliňák

Po atentáte na Fica čelia vyhrážkam koaliční poslanci aj minister. Viacerí majú sprísnený režim

18.05.2024 06:00

Vyhrážky smerovali aj na iných poslancov a ministrov.

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Zelenskyj: Absurdné, západ sa bojí porážky Ruska, ale nechce ani, aby prehrala Ukrajina

18.05.2024 06:00

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa posťažoval, že Západ Ukrajine zakazuje používať zbrane dodané Európou a Spojenými štátmi k úderom na ruské územie.

múzeum, Krupina

Mučiace nástroje lákajú masy ľudí. Procesy s bosorkami približujú v meste, v ktorom ich upálili desiatky

18.05.2024 06:00

Klietka, v ktorej upaľovali čarodejnice, dereš, drevený kôň a španielska čižma pribudli k lomihnátu či radlíku, teda k náčiniu používanom pri vyšetrovaniach stredovekými inkvizítormi v Krupine.

peterz

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 15903x
Priemerná čítanosť článkov: 2272x

Autor blogu

Kategórie