Založ si blog

Toto naozaj chceme mať v parlamente?

Kam sme sa to dopracovali… Bývalí a súčasní vysokí štátni funkcionári, aj aj uchádzači o najvyššie štátne funkcie sa správajú ako posledný odpad. Áno, musím žiaľ použiť takéto slová v súvislosti s ľuďmi, aj keď mi je to odporné – iné slová ale nenachádzam.

Video s konfliktom Matoviča (OĽANO) na jednej strane a Kaliňáka so Saloňom (SMER SSD) na druhej strane zabáva celé Slovensko. Nie je to ale na smiech, skôr mi je z toho do plaču. To si naozaj vieme predstaviť týchto ľudí na ministerských postoch? Vždy by sa mi vybavilo toto video. Čo si asi pomysleli okolo idúci turisti o Slovákoch? A čo si pomysleli malé deti, keď takto videli správať sa dospelých, a dokonca bývalých ministrov (dokonca premiéra)?

Poďme ďalej: Predseda vraj „kresťanského“ KDH Majerský sa preriekol a povedal, čo si myslí. Nazval skupinu občanov „pliagou“. To už hraničí s fašizmom. Pritom práve táto skupina ľudí je tá najtolerantnejšia a nikdy by mu nezazlievala jeho život, ktorý by mu mohli zazlievať paradoxne jeho vlastní konzervatívni a veriaci voliči. Nepoznám iný prípad, kde by katolícka cirkev anulovala manželstvo s dieťaťom len preto, že chcel pán Majerský uzavrieť ďalšie manželstvo. Mne je ukradnutý, ale vadí mi, že obchádza vlastné pravidlá. Čo potom bude vyvádzať vo verejnej funkcii?

A zasa ďalej: Predseda ďalšej konzervatívnej strany SME RODINA Boris Kollár (aktuálne predseda parlamentu – druhý najvyšší ústavný činiteľ), obrovský bojovník proti LGBTI+ komunite, vypisuje SMS-ky transrodovej osobe s textom „budem ti ho honiť popri tom ako ťa budem šukať“. SMS s textom „vyšukáme sa“ posiela aj neplnoletému dievčaťu. Mláti svoje partnerky. Podpredseda tejto strany Milan Krajniak zasa verejne súhlasí s tvrdením Milana Majerského a označením skupiny občanov za pliagu“. Dokonca to zaklincuje tým, že on by sa za toto tvrdenie nikdy neospravedlnil. To je prosím bývalý minister práce a sociálnych vecí.

Naozaj toto chceme? Chceme mať takýchto ľudí v parlamente, nebodaj vo vláde? Ak nie, stačí 30. septembra nevoliť SMER SSD, OĽANO, KDH a SME RODINA…

Ja ich nechcem. Už sa nerozhodujem koho voliť podľa toho, či je to pravica, alebo ľavica, či je to konzervatívna, alebo liberálna strana. Rozhodujem sa podľa toho, ako sa ľudia správajú. Či sa na verejnosti bijú, či v súkromí mlátia ženy, či sú vulgárny, či šíria nenávisť a hoaxy, či dodržiavajú zákony, či klamú. Či sú trestne stíhaní. Alebo či sú slušní, vystupujú kultivovane, sú bezúhonní, tolerantní, nemajú za sebou škandály a neexistujú pochybnosti o ich nadobudnutom majetku.

Už som sa rozhodol. Určite nebudem voliť SMER SSD, OĽANO, SME RODINA, KDH, ani Republiku. Dôvody sú jasné.

Igor Matovič – bojovník proti korupcii…

27.09.2023

Len krátka poznámka na tému, ako Igor Matovič bojuje proti korupcii. Vytiahol ďalšiu „atómovú bombu“, komunikáciu medzi Richardom Sulíkom a Jaroslavom Haščákom. Nebudem sa teraz vyjadrovať k tomu, či je komunikácia pravdivá, upravená, alebo neupravená, nakoľko som ju nevidel, neviem to posúdiť. Vyjadrím sa k tomu, ako Igor Matovič bojuje proti korupcii. [...]

Chcem sociálne istoty, fungujúci štát, hrdé Slovensko a mier! STOP LGBT!

23.09.2023

Tento blog je venovaný všetkým vám, ktorí chápete, aké sú tieto voľby dôležité! Nenechajme si ukradnúť krajinu, našu krajinu, naše Slovensko!Bratia, sestry, poďme voliť a zbavme sa nie len bláznov, ale aj tých, ktorí svoju šancu dostali a premrhali ju! Nalejme si čistého vína (alebo aj niečo tvrdšie?) – určite rovnako ako ja chápete, že naša krajina nie je na [...]

Čo je naozaj dôležité – témy versus pseudotémy

20.09.2023

Zamyslime sa nad tým, čo je naozaj dôležité v našom živote a ako to zohľadniť vo volebnej miestnosti. Ktoré témy by mali byť pri našom rozhodovaní dôležité, a ktoré „pseudotémy“ sa nám úspešne snažia ako „dôležité“ nanútiť politici, aby nás zmiatli. Čo nás ohrozuje viac? LGBTI+ vs. korupcia Imigrati vs. odchod mladých ľudí zo [...]

CORRECTION Russia Victory Day Parade Rehearsal

Poznajú poslanci Putinovu matematiku? A komunistka hovorí o ľudožrútstve, keď počuje, čo vláda chystá pre rodiny

20.05.2024 10:00

Poslankyňa naznačila, že časť politikov netuší, ako podľa prezidenta vyzerá viacdetná rodina. Obula sa aj do zamýšľanej zmeny štátnej podpory bývania.

SR Bratislava Vajnorská električková trať oprava termín BAX

Na križovatke Vajnorská a Odborárska sa zrazilo auto s električkou

20.05.2024 08:44

Nehoda je aj na vjazde do Bratislavy zo Svätého Jura, premávka sa tam spomaľuje.

Maturity maturant

Maturanti začali ústnu časť "skúšky dospelosti", štát posilňuje bezpečnosť

20.05.2024 07:20, aktualizované: 08:08

Ústna časť "skúšky dospelosti" sa na jednotlivých stredných školách uskutoční v termíne od 20. mája do 7. júna.

Russia Ukraine War Murals Photo Gallery

ONLINE: Posilnili sme svoje pozície v Charkovskom regióne, tvrdí Zelenskyj

20.05.2024 07:00, aktualizované: 09:56

Podľa hodnotenia ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského sa ruskej armáde nedarí rozšíriť front tak, aby oslabil ukrajinskú obranu.

peterz

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 15981x
Priemerná čítanosť článkov: 2283x

Autor blogu

Kategórie